Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΑΜΦΙΔΑΙΑ

Ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι.
Και οι πρόγονοί μας το γνώριζαν αυτό πολύ καλά και τον είχαν είχαν σε περίοπτη θεση.
Τη όμως έτρωγαν;
Για να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε, μπάς και τα καταφέρουμε και εμείς σαν και αυτούς και βγούμε απ' τη μιζέρια τη καθημερηνότητάς μας.


 Μήπως να ξεκινούσαμε με μπιφτέκια;
Ωραία ιδέα.
Για να δούμε λοιπόν.
Θα χρειαστούμε 500 γρ. κιμά, 1 μπακέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί, 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο πιπέρι, 1/2 κουτάλι αλάτι ανακατεμένο με ένα κουτάλι λευκό κρασί, λίγους σπόρους κουκουναριού και λίγους ή αρκετούς, εσείς ξέρετε, κόκους πιπεριού, 2 κούπες βρασμένο κρασί μέχρι να μείνει το μισό και ένα ταψί.
Και για εσάς που είστε κολημένοι στο παρελθόν, το ταψί να είναι πήληνο.
Και ας περάσουμε στην εκτέλεση.
Αναμειγνύουμε τον κιμά με το βουτηγμένο σε κρασί ψωμί, τρίβουμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στο κρέας. Σχηματίζουμε μικρά μπιφτεκάκια και βάζουμε μέσα τους το κουκουνάρι και τους κόκους πιπεριού. Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε μαζί με το βρασμένο κρασί.
Άντε και καλή σας όρεξη.